A békési kollégium az 1950-es évek óta működik, nagy múlttal rendelkezik. A jelenlegi épület 1994-ben került átadásra, azóta korszerű körülmények között, 3-4 fős, fürdőszobával, hűtőszekrénnyel felszerelt szobákkal várja a diákokat. Csoportrendszerben működik, 25-28 fő neveléséről, szocializálásáról gondoskodik egy-egy nevelőtanár a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium pedagógiai programjában is megfogalmazott családias környezettel az esélyegyenlőségért elvei szerint.


Diákjaink túlnyomó része az iskola által kínált szakképzések valamelyikében vesz részt, szakmai, vagy érettségi vizsgát is biztosító oktatásban. A délelőtti ismeretátadást követően igyekszünk tanulóinknak segítséget nyújtani a másnapi felkészüléshez, valamint minél színesebb szabadidős elfoglaltságot kínálni a kikapcsolódáshoz.
Mindkét feladathoz nélkülözhetetlen a korszerű számítástechnika. Jelenlegi felszereltségünkhöz hozzátartozik egy internethálózattal ellátott számítástechnikai terem, ahol 20 gépet használhatnak, ezen kívül található még computer a tanári szobában, és valamennyi szilenciumos teremben. Minden helyiségben szinte 100 %-os kihasználtsággal üzemelnek a gépek, időbeli korlátot csak a kollégium Házirendje jelent, 21 óra után a másnapi koncentrált tanulás érdekében zárjuk a termet.

A 3000 feletti kötetszámmal működő könyvtárunk is nagy népszerűségnek örvend, amit a mindennapi tanulás mellett felhasználhatnak változatos érdeklődési körük információ igényeinek kielégítéséhez is.
A kollégiumi életet színesíti számos hagyományos és rendhagyó program. (Gólyatábor, gólyaavató, mikulás est, horgászverseny, biliárdverseny, sportversenyek, kirándulások, stb.)
Image

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz